Berberler eski bayramları arıyor !

Berberler eski bayramları arıyor ! EDİRNE- BHA Bir diğer Edirneli berber Serkan Haseki ise eski çalışma yoğunluğunun olduğunu, ancak randevulu çalıştıklarından dolayı berber dükkanlarında eskiden olduğu gibi sıra bekleme durumunun yaşanmadığını vurguladı.İslam alemi tüm dünyada 10-12 Nisan tarihleri arasında Ramazan Bayramı’nı kutlayacak. 7’den 70’e tüm vatandaşlar da bayram tıraşı olmak için berberlere akın etmiş durumda....

Berberler eski bayramları arıyor !

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Berberler eski bayramları arıyor !

EDİRNE- BHA

Bir diğer Edirneli berber Serkan Haseki ise eski çalışma yoğunluğunun olduğunu, ancak randevulu çalıştıklarından dolayı berber dükkanlarında eskiden olduğu gibi sıra bekleme durumunun yaşanmadığını vurguladı.İslam alemi tüm dünyada 10-12 Nisan tarihleri arasında Ramazan Bayramı’nı kutlayacak. 7’den 70’e tüm vatandaşlar da bayram tıraşı olmak için berberlere akın etmiş durumda. Her bayram olduğu gibi bayram yoğunluğu yaşayan berberler de vatandaşların bayrama tıraşsız girmemesi için çalışmalarını sürdürüyorlar.

‘SADECE BERBERLERDE DEĞİL, HER ANLAMDA ESKİ BAYRAMLAR YOK’

45 yılı aşkın süredir Edirne’de berberlik mesleğini icra eden 61 yaşındaki Fahrettin Terkos, vatandaşların moda algısının değişmesi ile eskiden olduğu gibi bayram zamanı berberlere ilgi göstermediğini dile getirdi. Terkos; “Sadece berberlerde değil, her anlamıyla eski bayramlar yok. Artık bayramın gelmesi insanların da pek umurunda değil. Bayram tatilinde köylerine veya baba evlerine gitmek yerine tatile çıkıyorlar. Bundan dolayı da biz berberlerde artık eski bayram yoğunluğu yaşanmıyor. Bizim için normal bir çalışma günü gibi. Eskiden bayrama bir hafta kala yoğunluğumuz başlardı ve bayram namazına kadar çalışırdık. Şimdi 23.00-00.00 gibi işlerimizi tamamlayıp kapatıyoruz” dedi.

‘ESKİ YOĞUNLUK VAR, ANCAK RANDEVULU ÇALIŞTIĞIMIZ İÇİN SIRA BEKLEME KALMADI’

35 yıldır berberlik yapan 47 yaşındaki Serkan Haseki de gelişen teknoloji ile birlikte berberlere bambaşka bir soluk geldiğini ve artık randevu usulü çalıştıklarından dolayı, berberlerde sıra bekleme derdi kalmadığına dikkat çekti. Haseki; “Bence eski bayram yoğunluğu halen var. Ancak eskisi gibi direkt olarak dükkana gelerek sıra bekleme olayı kalmadı. Çünkü neredeyse artık tüm berberler randevu usulü çalışıyorlar. Bence yine eski yoğunluk var, ancak randevulardan kaynaklı sıra bekleme olayı kalmadığından dolayı dükkanlarda sıra olmuyor. Bu yüzden de berberlerde eski bayram yoğunluğu yok gibi düşünüyorlar” şeklinde konuştu.

İŞTE GÜNCEL TIRAŞ ÜCRETLERİ

Diğer yandan Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği tarafından belirlenen berber fiyat tarifesi ise şu şekilde;

Sakal tıraşı 100 lira,

Modelli sakal tıraşı 200 lira,

Saç tıraşı 200 lira,

Modelli saç tıraşı 300 lira,

Saç-Sakal tıraşı 280 lira,

Saç-sakal-yıkama 400 lira,

Ense toplama 75 lira.

Adem Batuhan SEVER

Berberler eski bayramları arıyor !

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.